Skip to main content

Over ons

Wij zijn Hita. Wij realiseren publieke warmtenetten.

Zorgen dat het warmtenet er komt. Dat is waar wij ons bed voor uitspringen.

Ons doel is Nederland duurzaam verwarmen en koelen met publieke warmtenetten.

Wij willen gemeenten duurzaam maken en wijken zo snel mogelijk van het aardgas af krijgen. Liever vandaag dan morgen. De warmtetransitie waar wij aan werken is er één van gewoon doen, je neus stoten en stug doorgaan. Wij willen de Nederlandse warmtetransitie aanjagen, door gemeentes, aannemers en de wijk in beweging te krijgen, en te zorgen dat het warmtenet er écht komt. Wij nemen het voortouw, als de partner die zorgt dat betrokken partijen bij elkaar komen, samenwerken en voortgang blijven maken. Aardgasvrije wijken bereik je één voor één, met een gebiedsgerichte aanpak en een eerlijk verhaal. Wij geloven in samen de schouders eronder, voor de toekomst van ons allemaal.

Waar wij voor staan.

Samen aan de slag

Wij betrekken alle partijen in het proces en zijn de verbindende leider voor de realisatie van publieke warmtenetten.

Eerlijk te werk gaan

Wij zijn transparant en open. We maken dingen niet mooier dan ze zijn. Met duidelijke communicatie weet iedereen waar we staan.

Duurzaam als drijfveer

We hebben niet veel tijd meer, dus stilstaan is geen optie. We moeten aan het werk, voor een goede toekomst voor iedereen.

Resultaten door te doen

Wij krijgen energie van resultaten behalen. De tijd van praten is voorbij. We gaan wat doen. Alles voor een succesvol warmtenet.

Het ontstaan van Hita.

De warmtetransitie vooruit helpen vanuit het perspectief van een aannemer.

Hita is het resultaat van een tweejarig innovatie- en onderzoeksproject door Baas BV. Het team sprak met bijna 150 organisaties uit alle hoeken van de warmtenettensector. Deze gesprekken maakten het belang van publieke warmtenetten in de energietransitie duidelijk. De opgave is enorm en we moeten het samen aanpakken. Dit geldt zeker voor publieke warmtenetten, een markt die nog ontwikkeld moet worden. Vanuit het perspectief van een maakpartij, ontstond een nieuwe kijk op hoe warmtenetten samen het beste georganiseerd kunnen worden.

Het onderzoek liet de behoefte aan een onafhankelijke partij zien, die gemeenten, aannemers en bewoners helpt om projecten verder te brengen. We geloven dat Hita deze rol beter als zelfstandig bedrijf kan invullen. Zo houdt Baas de focus op waar ze al jaren goed in is: het realiseren van betrouwbare oplossingen voor energie, water en data. En Hita gaat sinds 2023 door als de onafhankelijke aanjager van warmtenetprojecten.

Hita is IJslands voor warmte.

In IJsland is 90% van de mensen aangesloten op een publiek warmtenet. Wij zetten ons in om ook in Nederland een groot deel van de mensen aan te sluiten. Wil je eens verder praten over hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen?